اول حرف من اسمى : الساعه الآن : سجلت للمشاركه بقسم : المنتدى باكملهالنادى المفضل : نادي الأهلي المصري http://www.f1-arabic.comعلم الدوله : الجنسيه : جمهوريه مصر العربيه عدد المساهمات : 7442عدد النقاط : 25965السٌّمعَة : 244تاريخ التسجيل : 25/12/2010العمر : 39الموقع : www.daja2.yoo7.comالاوسمه الحاصل عليها :
موضوع: من ابداعات المطبخ المصلاى ملوخيه بالجنبرى الأحد أبريل 10, 2011 2:56 pm
اكلة مصرية ملوخية بالجنبرى
المقادير 1_ربع جنبرى مخلى 2_نصف كيلو ملوخية 3_ربع كيلوطماطم 4_بصلة متوسطة 5_نصف راس ثوم 6_مستكة وحبهان 7_شطة حسب الرغبة وملعقة صغيرة من الكسبرة 8_ملح وفلفل
الطريقة 1_نضع فى القدر نصف لتر من الماء ثم نضع بشر البصلة على الماء والملح والفلفل والطماطم المعصورة على النار واثناء الغلايان نضع المستكة والحبهان حتى تستوى البصلة
2_نضع الجنبرى لمدة دقيقة واحدة على المقادير السابقة
3_نضع الملوخية
4_نحضر التقلية ((كسبرة+ثوم+شطة+_ملح+ملعقة من السمن))وتحمر ثم تضاف للملوخية